Coaching voor bedrijven

"Van werkplek naar plezierplek"

Twee aandachtspunten voor elke HR of P&O afdeling in deze tijd:

  • tevreden werknemers
  • verloop terugdringen

Werknemers die met plezier en passie hun werk doen, zijn de beste pijlers voor elke groeiende organisatie. “De werkplek als plezierplek”, want een plezierplek maakt uw medewerkers creatief, innovatief, productief, en dat draagt bij aan goede prestaties en dus goede bedrijfsresultaten. Ik vertel u niets nieuws.

Werknemers die een organisatie verlaten, ongeacht de reden of achtergrond, brengen altijd een verstoring teweeg. U krijgt te maken met verlies van opgebouwde kennis, vertrek van een goede medewerker, het team verandert, nieuwe medewerkers aantrekken, inwerken, integreren, financiële consequenties. Ik vertel u niets nieuws.

De kip of het ei: wat dient het eerst aangepakt te worden?

  • tevreden werknemers creëren, of
  • het verloop terugdringen
     

Het kan allebei tegelijk!

Door middel van preventieve loopbaanbegeleiding en coaching.

Vaak worden de eerste signalen van ontevredenheid en afnemende prestaties vastgesteld en besproken binnen het beoordelingsproces. Meestal is het op dat moment ook al ‘te laat’. Door het inzetten van preventieve ‘aandacht’ kunt u deze minder wenselijke situaties juist vroegtijdig identificeren. Denkt u ook aan het voorkomen van burn-out en andere langdurige psychosomatische aandoeningen. Daarnaast kunt u deze vorm van preventie ook op een meer proactieve manier inzetten door specifieke doelgroepen binnen uw organisatie middels een welzijnsonderzoek.

Preventieve loopbaanbegeleiding en coaching zal tot resultaat hebben dat het verzuimpercentage zal afnemen en dat mogelijkheden tot persoonlijke- en bedrijfsgroei kunnen ontstaan.

Een goede mogelijkheid is het starten van een welzijnstraject bij een afdeling binnen uw bedrijf waar het ziekteverzuim en/of uitstroom bovengemiddeld is. Op deze manier wordt het resultaat zichtbaar en concreet gemaakt. Een terugverdienmodel op basis van verzuimpercentage verbetering en uitstroom reductie versus kosten van begeleidingstrajecten is onderdeel hiervan.

U zult versteld staan hoe preventief coachen en begeleiden kan renderen.

Voor een afspraak of meer informatie neemt u gerust Contact met mij op. Of e-mail direct naar welkom@centerself.nl.

 


mind body soul balance

Copyright © 2020 CenterSelf. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.