CenterSelf

- over Jack Peters -

Door je leven heen komen de dingen op je pad. Zo kwamen de dingen op mijn pad. Muziek is me met de paplepel ingegoten. Tai chi ontdekte ik toen mijn balans tussen werk en privé overhoop lag. In die tijd ontwaakte ook mijn interesse in de spirituele kant van het leven. Boogschieten begon niet zo lang geleden gewoon als ‘leuk’, maar ook daar ontdekte ik al snel diepe lagen.

Ik hou van delen, vanuit gelijkwaardigheid, diepgang en bewust zijn. Ik zal je dan ook graag van alles vertellen wat ik weet over deze drie van mijn passies. Verder hou ik van de natuur, buiten activiteiten doe ik het liefst. En heb je eens behoefte aan een coachgesprek met een luisterend oor en een open hart, ben je van harte welkom. Op gelijke voet in gesprek zijn, delen en sparren over jouw vraagstukken en uitdagingen.

Hartelijke groet,
Jack

Jack over KlankBeleving

“Liefde voor muziek heb ik meegekregen via mijn ouders. Piano en gitaar waren al mijn maatjes vanaf mijn vroege jeugd. De laatste jaren heb ik daar al heel wat instrumenten aan toegevoegd en ik ben me gaan richten op intuïtieve muziek en instrumenten.

Ik ben altijd al zowel intuïtief als theoretisch bezig geweest met muziek. Ik heb ontdekt dat muziek méér is dan een melodie en een ritme. Klank en specifieke trillingen hebben mij meer en meer in verwondering gebracht over wat het teweeg bracht in mijn innerlijke wereld: mijn emoties, mijn gevoelens, mijn stemmingen en niet in de laatste plaats mijn rust en ontspanning. Ook de stilte na een klank en tussen klanken kan zo mooi zijn en worden. Vooral als je op de klank mee naar ‘binnen’ gaat.

Het werd voor mij belangrijk om instrumenten te vinden die meer op klank gericht waren dan op melodie. Al snel kwam ik in contact met o.a. klankschalen, gongs, klankbuizen en -staven. Daar heb ik me in verdiept en kon mijn theoretische kennis, mijn gevoel en mijn intuïtie op een bijzondere wijze combineren. Een mooie wereld van klank heeft zich verder voor mij geopend.

Uren kan ik met klank spelen en ook na vele sessies gegeven te hebben, blijft het me elke keer verbazen wat klank kan doen en hoe klank kan verbinden. Ik deel het dan ook graag met ieder die ook de wereld van klank wil ervaren.”

Meer lezen over Klankbeleving.

Jack over tai chi en qigong

“Ergens in mijn professionele carrière is het een keer ‘fout’ gegaan. Dit bleek achteraf een van de grootste geschenken in mijn leven te zijn!

Op dat moment gaf van alles en vooral mijn baan te veel druk en mijn ‘systeem’ dreigde hieronder te bezwijken. De eerste duidelijke fysieke alarmbellen gingen al af. Gelukkig heb ik deze alarmsignalen van mijn lichaam serieus genomen en ben ermee aan de slag gegaan.

Wat voor mij goed werkte, was het beoefenen van de oosterse bewegingsvormen tai chi en qigong. Dit bracht me weer in balans en ik kon alles om me heen beter relativeren. Ik kon mijn werk en de diverse rollen die ik had in het leven beter in perspectief zien, ook in de relatie tot wie ik wilde zijn en wat ik wilde bereiken.

Het beoefenen van tai chi was voor mij zo ondersteunend, dat ik het graag wilde delen met anderen. Dat was het begin van een groeireis op het gebied van Tai Chi, Qigong en ook Reiki. In 2006 startte ik daartoe mijn school voor tai chi chuan en qigong. Ik heb les gevolgd bij diverse leraren, zowel in Nederland als in China, en blijf me nog steeds verdiepen en verrijken door studies van deze prachtige bewegingsvormen.”

Meer lezen over tai chi en qigong.

Jack over traditioneel boogschieten

” Als ik even rust en kalmte zoek grijp ik toch vaak naar mijn boog en pijl. Het dwingt mij alles van mij af te zetten, het boogschieten zorgt ervoor dat al mijn aandacht en focus bij het boogschieten blijft, ander gaat de pijl overal heen behalve naar het doel. Vooral het Japans (Kyodo) boogschieten brengt naar een diepe innerlijke rust.”

Meer lezen over traditioneel boogschieten.