Welkom bij CenterSelf

- KlankBeleving -

Heling door klank

Zie je door de bomen het bos niet meer? Lijkt het soms te veel? Ben je op zoek naar ontspanning op een helende wijze? Dan is een pure 432Hz klankervaring vast iets voor jou.

Klank is al van oudsher een manier om te communiceren, te helen en te ontspannen. Wat er bij jou gebeurt als je naar muziek en klank luistert, kan heel divers zijn en is ook heel persoonlijk. Je kunt luisteren met je oren en je hoofd, en ook met je hele lichaam. Zo kan klank je op verschillende manieren op een fijne manier raken. Ontspanning, balans, harmonie, voor  lichaam en leven.

Natuurlijke klank en harmonie

Muziekinstrumenten die gemaakt zijn door natuurvolkeren, zoals klankschalen of didgeridoos, worden op het oor – of misschien beter gezegd op het hart – gestemd. Dit blijkt de A=432Hz stemming te zijn. Deze 432Hz stemming is de klank van de natuur en de kosmos, de klank die van nature bij ons mensen hoort. Luisteren naar klank in deze stemming brengt de trilling op een ander niveau bij je binnen. Het raakt een diepere laag van je gevoel, je emoties, je hart.

Alle instrumenten die ik gebruik zijn met zorg uitgekozen op hun heldere klank in 432Hz stemming is. Daarnaast is het voor mij  belangrijk dat de instrumenten in samenspel met elkaar in een zuivere harmonie samenklinken. Disharmonie zie ik als verminderde gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Harmonische klanken kunnen je in zo’n geval de richting terug naar evenwicht wijzen.

In dit filmpje laat ik je horen wat het verschil is tussen 440Hz (de stemming voor de huidige muziek) en 432Hz.

Je klankmeester: Jack Peters

“Muziek is mij met de paplepel ingegoten. Een piano in de huiskamer, en ook de gitaar. Later ontdekte ik een wereld die voor mij ten grondslag van de muziek ligt, namelijk de wereld van klank. Daar vond ik een bijzondere combinatie van resonantie, trilling en harmonie. Vooral in mijn onderzoek naar harmonie zag ik dat het een diep effect op ons heeft.

Ik ontdekte dat zuivere instrumenten het meeste bijdragen als zij resoneren in 432Hz stemming. Instrumenten in deze resonantie zijn een bron van harmonie buiten je, die je door hun klanken naar je innerlijke harmonie voeren. Dat is het uitgangspunt in mijn klankwerk met jou.”

Heb je interesse in een kennismaking of klankervaring, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn voor concerten of workshops op locatie, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters