CenterSelf KlankBeleving

- werken met de klankschaal -

Helende klanken van de Tibetaanse klankschaal

Een van de mooiste helende klankinstrumenten is de klankschaal. De metalen klankschaal wordt ook vaak Tibetaanse klankschaal genoemd. Klankschalen zijn praktisch in gebruik: ze zijn niet te groot, maken niet te veel herrie, je hebt er geen stopcontact voor nodig, etc.

Met een goede, zuivere klankschaal heb je een krachtig en prachtig klankinstrument bij de hand waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen. Dagelijks met de klankschaal spelen (werken) is een goede manier en ondersteuning om (preventief) aan je gezondheid, je balans, je ontspanning en je energie te werken.

Leer helend werken met de klankschaal

Centraal in deze praktische workshop staat het leren werken met de klankschaal ter ondersteuning van je eigen gezondheid en welzijn. Je leert meer over de achtergronden van de klankschaal en je leert het juiste aanslagmateriaal kiezen en gebruiken. Verschillende manieren en technieken om de klankschaal te bespelen en wat daar de uitwerkingen van zijn, komen ook aan bod.

Belangrijk: de juiste, zuivere klankschaal

Omdat je met de klanken contact maakt met je lichaam en geest, is het van belang dat je de juiste, zuivere klankschaal gebruikt. Je wilt jezelf immers kunnen voeden met klanken die de juiste balans in resonantie hebben. Het gebruik van een juiste klankschaal en het juiste aanslagmateriaal horen bij de workshop. Na de workshop kun je een schaal en/of aanslagmateriaal aanschaffen.

Heb je al een klankschaal, laat het me weten en neem deze gerust mee. Dan kijken we of deze voldoet voor deze manier van werken met de klankschaal.

Ervaring

“Jack is een uitstekende verteller. Hij geeft enthousiast uitgebreide uitleg over de klankschaal en wat de klankschaal kan betekenen in verband met de gezondheid. Jack laat verschillende methoden zien en ervaren hoe je de klankschaal kunt gebruiken (en ook níét gebruiken). Ik heb mogen ervaren dat het een weldaad is voor lichaam en geest. Lichamelijke ongemakken kunnen ermee verlicht worden, zoals ik de volgende dag heb mogen constateren. De vingers van mijn handen werden soepeler en vooral: ik heb weer gevoel in de toppen van mijn vingers! De klankschaal helpt met het verbeteren van je gezondheid. Aan het einde van de workshop neem je een klankschaal mee naar huis, zodat je daar thuis verder mee aan de slag kan. Je kunt dan niet alleen jezelf, maar ook anderen laten profiteren/behandelen met deze klankschaal. Dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd. Deze workshop is een echte aanrader.” – Aty

Tijd om een workshop te ervaren!

 • Mijn klankschaal en ik
 • Helen met de Tibetaanse klankschaal niveau 1 + 2

Mijn klankschaal en ik

In deze workshop maak je kennis met de klankschaal en essentiële benodigde attributen. Ik kom te vaak tegen dat iemand een klankschaal heeft gekocht en deze niet voldoet voor wat men er eigenlijk mee wil doen en men ook niet weet wat er allemaal kan en mogelijk is met een klankschaal. Als je goed geïnformeerd bent weet je ook waar je naar op zoek moet. In deze workshop wil ik dat samenbrengen en ook direct zorgen dat je een complete set krijgt die aan de hoge kwaliteitseisen voldoen.

De workshop zal de volgende vragen voor je beantwoorden:

Hoe werkt het?

Wat bepaald de kwaliteit van een klankschaal?

Welk materiaal heb je allemaal nodig?

Hoe gebruik je dat?

Dit is een individuele workshop of maximaal met 2.

Bij de workshop zit een complete set met een hoge kwaliteit klankschaal (tot 2100gr), een klopper, een draaier, een klankschaal onderzetter en klankschaal antislipmat bij de prijs in.

De totale prijs voor deze dag-workshop is €475, dit is inclusief bovenvernoemd materiaal wat je mee naar huis neemt. De klankschaal kiezen we samen uit welke jou het meeste aanspreekt.

Lokatie: CenterSelf Klank-Atelier te Uden

We kunnen hiervoor samen een datum afspreken.

Helen met de Tibetaanse klankschaal - niveau 1

Helen met de Tibetaanse klankschaal 1
Praktische informatie

 • Datum: zaterdag 7 september 2024
 • Aanvang: 10:00 uur, je bent welkom vanaf tien uur; de workshop eindigt rond 16:30 uur
 • Kosten voor de workshop: €115,- te voldoen na aanmelden
  • Richtprijs klankschaal: €125 tot €250 (aanschaf niet verplicht)
  • Richtprijs aanslagmateriaal: €15 tot €50 per stuk (aanschaf niet verplicht)
  • Voor de klankschaal en materialen kun je op de dag zelf contact betalen of pinnen
 • Lunch: neem zelf je lunch mee
 • Groepsgrootte: maximaal zes deelnemers
 • We werken op stoelen en in overleg met andere deelnemers mogelijk op een zitkussen
 • Neem eventueel pen en papier mee voor het maken van je aantekeningen
 • Locatie: De Dansherberg, Voordijk 22, Sint Hubert (N-Br)
 • Aanmelden: Je kunt je aanmelden via jack@centerself.nl of 06 1296 12

Helen met de Tibetaanse klankschaal - niveau 2

De verdieping in

Voor diegenen die de eerste workshop gedaan hebben of al een veel ervaring hebben, is er deze verdiepende workshop. Hierin diepen we nog meer technieken en mogelijkheden met de klankschaal uit. We werken o.a. met hoge bewustzijn klankschalen.

Helen met de Tibetaanse klankschaal 2
Praktische informatie

 • Datum: zaterdag 12 oktober 2024 
 • Aanvang: 10:00 uur, je bent welkom vanaf half tien; de workshop eindigt rond 17 uur
 • Kosten voor de workshop: €145,- te voldoen na aanmelden. Bij gelijktijdig aanmelden voor niveau 1 én niveau 2 betaal je €235
 • Lunch: neem zelf je lunch mee
 • Groepsgrootte: maximaal vier deelnemers
 • Het is fijn om gemakkelijke kleding aan te doen
 • Neem eventueel pen en papier mee voor het maken van je aantekeningen
 • Locatie: De Dansherberg, Voordijk 22, Sint Hubert (N-Br)
 • Aanmelden: Je kunt je aanmelden via jack@centerself.nl of 06 1296 1278.

Misschien wil je ook leren werken met de gong?
Kijk op werken met de ((gong))

Ervaar het zelf!

Heb je interesse in een kennismaking of klankervaring, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn voor individueel of gezamenlijk klankwerk, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters