Welkom bij CenterSelf

- traditioneel boogschieten -

Focus in je leven

Om te jagen en te overleven vond de mens al heel lang geleden de pijl en boog uit. Ötzi, de prehistorische ijsmummie, droeg vijfduizend jaar geleden een 1,82m lange, boog en enkele pijlen bij zich toen hij door het ijs opgenomen werd.

In onze tijd is boogschieten een sport. Je kunt het beleven als een leuke, fijne bezigheid, maar meer traditioneel boogschieten kan je meer brengen dan dat. Bij het boogschieten richt je je aandacht op zowel pijl, boog als doel. Er is geen ruimte voor iets anders, je dagelijkse gedachten kun je, moet je loslaten. Dat brengt ontspanning en focus op een actieve manier.

Filosofie van de boog

CenterSelf traditioneel boogschieten gaat over het intuïtief boogschieten, in afstemming met boog, pijl en doel. Vizier en dergelijke toebehoren worden niet gebruikt.

De collectie van CenterSelf bevat verschillende bogen, qua soort, stijl en trekkracht. Bij elke boog hoort de correcte manieren van aanleggen en loslaten. Dit alles wordt omringd door de verdiepende filosofie van het ritueel boogschieten.

Je kunt bij CenterSelf terecht voor Japans boogschieten, Chinees  / Koreaans boogschieten met ruiterbogen en westers boogschieten met long bow of sportboog.

Je bent welkom om eens rond te kijken op deze site voor meer informatie over workshops en cursussen boogschieten. Voel je ook zeker vrij om contact met me op te nemen voor meer informatie.

Je docent: Jack Peters

“Wie heeft er vroeger ook van takken en touw een pijl en boog gemaakt? Ik herinner me dat ik het erg leuk vond om het te maken en ermee te spelen. In films – oud en nieuw – kan ik genieten van de techniek van het boogschieten. Hoe zou het voelen om dat zelf te doen? Ik vond het in eerste instantie enorm leuk om te doen. Maar snel daarna ontdekte ik dat het echt een bezigheid is waarmee ik al het andere dat me bezighield, kon loslaten. Alleen de focus op pijl, boog en doel. Dat bracht me ontspanning op een actieve manier. En dat deel ik graag met jou.”

Heb je interesse in een kennismaking of proefles, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn met traditioneel boogschieten, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters