Welkom bij CenterSelf

Traditioneel Boogschieten

COMING SOON !!!
(Planning voor juni/augustus 2021)

Maar we willen je alvast informeren.

Boogschieten

Om te jagen en te overleven vond de mens al heel lang geleden de pijl en boog uit. De prehistorische ijsmummie die de naam Ötzi kreeg, droeg vijfduizend jaar geleden een 1,82m lange, van taxushout gemaakte boog en enkele pijlen bij zich.

In onze tijd is boogschieten een sport, een fijne bezigheid die niet alleen leuk is, maar meer kan brengen dan dat. Bij het boogschieten richt je je aandacht op pijl, boog en doel. Er is geen ruimte voor iets anders, je dagelijkse gedachten kun je, moet je loslaten. Dat brengt ontspanning op een actieve manier.

Het indoor traditioneel boogschiet centrum is ingericht om met verschillende bogen (soort, stijl, trekkracht), meerdere doelen, verschillende afstanden en met verschillende filosofieën te werken. Er is altijd een combinatie die bij jou past. 

Denk hierbij aan Japans boogschieten, Chinees boogschieten met ruiterbogen en westers boogschieten met een longbow en sport bogen.

Het traditionele boogschieten gaat meer over het intuïtief boogschieten, dus zonder vizier en toebehoren om het richten technisch te ondersteunen. 

Eerst huren

Je hoeft ook niet direct bogen etc aan te schaffen, je kan eerst een tijd bij het traditioneel boogschieten op ons centrum deze spullen huren voor een klein bedrag om te ervaren of je het leuk vindt.

Over Jack Peters

“Wie heeft er vroeger ook van takken en touw een pijl en boog gemaakt? Ik herinner me dat ik het erg leuk vond om het te maken en ermee te spelen. In films – oud en nieuw – kan ik genieten van de techniek van het boogschieten. Hoe zou het voelen om dat zelf te doen? Ik schafte een boog en pijlen aan, kocht een doel en ging aan de slag. Allereerst bleek ik het enorm leuk te vinden om te doen. Daarnaast bleek het ook echt een bezigheid waar ik al het andere dat me bezighield kon loslaten. Alleen de focus op pijl, boog en doel. Dat bracht me ontspanning op een actieve manier. En dat deel ik graag met jou.
In mijn passie voor de boogsport heb ik door de jaren heen verdieping gevonden in de diverse stijlen van traditioneel boogschieten waar meer een beroep gedaan wordt op je intuitie en de techniek achterwege kunt laten.
Ik neem je graag mee op jouw ons-dekkings toch”