Workshops Traditioneel Boogschieten op locatie

Dat heb je toch altijd al eens willen doen …!!

Traditioneel boogschieten is iets wat je moet ervaren voor je weet of het iets voor je is. Door een workshop of cursus te volgen kan je deze ervaring op doen onder begeleiding van een ervaren instructeur. Alle materialen die je nodig hebt voor deze workshop zijn aanwezig.

Workshop Traditioneel boogschieten Basics

In deze workshop staat het kennismaken centraal. Vertrouwd worden met boog, pijl, doel. Oefenen met de techniek van het boogschieten, spelen met verschillende afstanden en ervaren van verschillende bogen en pijlen.

  • Deze workshop Boogschieten duurt 1,5 uur en kost €27,50 per persoon.
  • Minimaal 8 personen en maximaal 12 personen per workshop.

Workshop Oosters Boogschieten

Naast de basiselementen van het boogschieten gaat in deze workshop extra aandacht naar het innerlijk proces. De rust, de kalmte, de focus. Een samenspel van lichaam en geest die zich uit in de pijl onderweg naar zijn doel. In oosterse culturen is dit een levenwijze die een belangrijke basis legt voor het beoefenen van bijvoorbeeld tai chi en het boogschieten. In deze workshop zal je met Oosterse zgn, ruiterbogen werken en kennis maken met de specifieke techniek van het oosters traditioneel boogschieten die anders is als het westerse sport boogschieten.

  • Deze workshop Oosters boogschieten duurt 2,5 uur en kost €39 per persoon.
  • Minimaal 6 personen en maximaal 9 personen per workshop.

Workshop Japans Traditioneel Boogschieten

Kyodo boogschieten is de officiële traditionele Japanse manier van boogschieten. Kyodo is een jarenlange intensieve training, die gezien de gevraagde tijd, intensiteit en financien voor veel mensen niet is weggelegd. Onze workshop Japans traditioneel boogschieten volgt de basisprincipes van kyodo, maar is geen officiële kyodo training. Je maakt jezelf in deze workshop vertrouwd met de traditionele manier waarop boogschieten in Japan wordt gedaan. Hiervoor maak je gebruik van de juiste Japanse yumi bogen en ya pijlen. Stap voor stap wordt je getoond hoe het boogschieten volgens de oude Japanse traditie werd en wordt gedaan.

  • Deze workshop Japans Traditioneel boogschieten duurt een halve dag en kost €55
  • Minimaal 4 personen en maximaal 6 personen per workshop.

Hier komt praktische informatie of bovenaan de pagina en ook links naar de lessen