CenterSelf traditioneel boogschieten

- workshops en clinics op locatie -

Een uitje, teambuilding of gewoon voor de fun…
een leuk idee:
Ga traditioneel boogschieten!

Eens iets anders doen…
Een groepsuitje of bedrijfsactiviteit met focus

Je wilt eens iets anders voor je team of met je vriendengroep. Samen een dag van de werkplek weg, nieuwe dingen ontdekken, plezier maken, en tegelijkertijd iets bijzonders om met elkaar te doen en te delen. Ga dan een keer traditioneel boogschieten.

Een workshop om je Robin Hood te voelen of juist een clinic om je in zen-stijl te verbinden met boog, pijl en doel. Boogschieten leent zich fantastisch om met je team te praten over focus, doelgerichtheid, samenwerken, loslaten. Ook andere thema’s kunnen vorm gegevenworden met pijl en boog. De basis is natuurlijk lekker buiten samen zijn en plezier maken.

Mogelijke invulling

 • Traditioneel boogschieten basics
  In deze workshop staat het kennismaken centraal. Vertrouwd worden met boog, pijl, doel. Oefenen met de techniek van het boogschieten, spelen met verschillende afstanden en ervaren van verschillende bogen en pijlen.
  • Boogschieten basics duurt 2,5 uur en kost €39 per persoon.
  • Minimaal 8 personen en maximaal 12 personen per workshop.
 • Oosters Boogschieten
  Naast de basiselementen van het boogschieten gaat in deze workshop extra aandacht naar het innerlijk proces. De rust, de kalmte, de focus. Een samenspel van lichaam en geest die zich uit in de pijl onderweg naar zijn doel. Het is een ware levenswijze.
  In deze workshop werk je met Oosterse ruiterbogen en maak je kennis met de specifieke techniek van het oosters traditioneel boogschieten.
  • Oosters boogschieten duurt 2,5 uur en kost €45 per persoon.
  • Minimaal 6 personen en maximaal 9 personen per workshop.
 • Japans traditioneel boogschieten
  Kyodo boogschieten is de officiële traditionele Japanse manier van boogschieten. Kyodo is een jarenlange intensieve training, die gezien de gevraagde tijd, intensiteit en financiën niet voor veel mensen is weggelegd. Onze manier van Japans traditioneel boogschieten volgt de basisprincipes van kyodo, maar is geen officiële kyodo training. Je leert wel boogschieten met deze traditionele Japanse rituele manier. Je maakt gebruik van Japanse yumi bogen en ya pijlen. Stap voor stap wordt je getoond hoe het boogschieten volgens de oude Japanse traditie werd en wordt gedaan.
  • Japans traditioneel boogschieten duurt een halve dag en kost €85.
  • Minimaal 4 personen en maximaal 6 personen per workshop.

Hoe wat waar?

CenterSelf komt naar je toe! Alle materialen worden meegenomen. Het enige wat we nodig hebben, is een veilige plek om te schieten. Dat is bijvoorbeeld een veld van 10 meter breed en 30 meter lang. Het meest praktisch is als er aan een van de smalle kanten bomen staan, of een heg is, waar het pijlennet opgehangen kan worden. Zo niet, niet getreurd, dan nemen we palen voor je mee.

Verder kan in overleg uiteraard elke vorm van catering georganiseerd worden om het geheel af te maken.

Spreekt het je aan, neem gerust contact op. We gaan aan slag voor je en bespreken de prijzen afhankelijk van de groepsgrootte en je wensen. Het zal een fijne dag worden.