Welkom bij CenterSelf

- school voor tai chi & qigong -

Breng je lichaam en geest in balans

Wil je bezig zijn met balans voor lichaam en geest? Wil je iets doen om je gezondheid en weerstand versterken? Dan is tai chi en qigong wellicht iets voor jou.

Deze bewegingsleer is gebaseerd op oude filosofieën uit het Verre Oosten, waar gezondheid en balans centraal staan. De zachte maar krachtige bewegingen van qigong en tai chi zijn voor iedereen een positieve bijdrage voor het versterken en verbeteren van de gezondheid. Iedereen kan het leren, van jong tot oud.

Zachte oefeningen met grote kracht

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.

Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk ‘energie-oefeningen’. Met fysieke en mentale aandacht werk je met de energie die overal doorheen stroomt. Je laat oude energie los en brengt nieuwe energie naar binnen.

Medische studies hebben bewezen dat beide bewegingsleren effectieve en zachte oefeningen zijn met een grote positieve invloed op je gezondheid. Het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem, ongeacht je leeftijd.

Je docent: Jack Peters

“De kracht van tai chi zit hem in de zachtheid. Verrassend hoe deze zachte zorg voor je lichaam en geest je juist de kracht geeft om je dag voluit op een gezonde manier in yang-energie te kunnen leven.

Voor mijn opleiding als tai chi docent ben ik een aantal keer naar China gereisd. Ik vond en vind het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de bron te leren. Ik trof een fijne meester die me leerde de stroming van de natuur te volgen. Naast de fysieke en mentale flow van tai chi heb ik ook veel geleerd over de diepe filosofische achtergrond van tai chi en qigong. Het delen van deze inzichten wordt door cursisten als een grote verrijking van de lessen ervaren.”

Heb je interesse in een kennismaking of proefles, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in onze tai chi school, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters