Center Self school voor tai chi & qigong

- tai chi chuan training voor iedereen -

Lees op deze pagina over:

 • de tai chi training in tai chi chuan Yang stijl en praktische informatie zoals lesgeld
 • het belang van tai chi voor ouderen en de mogelijkheden
 • het belang van tai chi voor bedrijven en de mogelijkheden

Heb je interesse in een kennismaking of proefles, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in onze tai chi school, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Tai chi chuan training

Je krijgt les in de tai chi chuan Yang stijl. Deze toegankelijke stijl is specifiek samengesteld vanwege het positieve effect op de gezondheid. Binnen de TCM (Traditional Chinese Medicine) wordt deze rustig stromende stijl het meest aanbevolen voor ontspanning en balans.

Elke training bestaat uit warming up, qigong oefeningen, oefenen van de tai chi vormen, qigong als afronding. Alle onderdelen worden een heldere manier uitgelegd zodat je stap voor stap de vorm aan kunt leren.

Er wordt getraind op verschillende niveaus. Heb je al tai chi ervaring, dan kun je vast wel instromen op jouw niveau.

Praktische informatie over de training

 • Ter kennismaking kun je deelnemen aan een gratis introductieles.
 • Basisprijs voor een tai chi les is €13,50 voor een les van anderhalf uur. Per locatie en tijdsduur kan de prijs variëren. Kijk voor locaties en tijden bij Lesdata en locaties.
 • Je meldt je aan voor een seizoen. Betaling gaat per seizoen van januari t/m maart, april t/m juli en september t/m december. De training bestaat uit ongeveer 36 lessen per jaar. Schoolvakanties Zuid-Nederland zijn de leidraad voor de lesvrije weken.
 • Meld je aan en ervaar het zelf! Neem gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Het belang van tai chi voor ouderen

De eenvoudige oefeningen van tai chi zijn voor een ouder lichaam een prettige manier om op zachte wijze het lichaam en geest goed te onderhouden. De oefeningen zijn gericht op het soepel houden van het hele lichaam, in het bijzonder de gewrichten. Het evenwicht en stevig op je eigen benen staan wordt versterkt, zelfs al worden sommige oefeningen zittend gedaan. Ook is er elke les aandacht voor oefeningen die de longen versterken.

Tai chi is een bewegingskunst die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. CenterSelf verzorgt tai chi en bewegingslessen, speciaal gericht op ouderen. De rustige bewegingen worden stap voor stap aangeleerd, zodat de lessen te volgen zijn. Het programma wordt altijd in afstemming met de begeleiding en binnen de fysieke en mentale mogelijkheden van deelnemens afgestemd.

Bekijk een kort filmpje van SkyLine VeghelUden over tai chi voor ouderen.

Lessen voor ouderen

Op dit moment zijn er tai chi lessen voor ouderen bij:

 • Senioren Belang Uden op Eigen Herd
 • Het Orgelhuis in Uden
 • Ouderen Zorg dagverblijf Zorgtuin Den Hof in Liessel
 • S.O.M. in Mill

Neemt u contact op voor deelname.

Wil je tai chi lessen voor ouderen in jouw zorgcentrum? De lessen kunnen tegen een uurtarief op lokatie gegeven worden. Neem contact op voor de mogelijkheden van lessen, workshops of andere mogelijkheden.

Het belang van tai chi voor bedrijven

Preventief aan welzijn en gezondheid werken heeft grote voordelen. Een pro-actief beleid voeren voor het terugdringen van ziekteverzuim is belangrijk en voordelig voor zowel de medewerkers als de organisatie. Tai chi ondersteund bij gezond blijven en weer gezond worden.

Er zijn diverse mogelijkheden die hieraan bijdragen. Het CenterSelf Yin-kwartiertje (zie onder) is een eenvoudig maar krachtig begin van de werkdag. Workshops kunnen ook als teambuilding of meeting break toevoegen aan de dag. Er is ruimte voor aandacht voor een specifiek thema, zoals Omgaan met stress, Synergie in interactie of Omgaan met agressie. In combinatie met tai chi kunnen deze onderwerpen helder worden ondersteund. Kortlopende trainingen van een vast aantal lessen zijn ook mogelijk.

Tai chi kan in principe overal beoefend worden. Workshops en trainingen kunnen op locatie gegeven worden. Er is geen speciale kleding voor nodig.

Heb je interesse en wil je weten welke mogelijkheden er allemaal voor jouw bedrijf zijn, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

CenterSelf Yin kwartiertje

Preventief aan welzijn en gezondheid werken = ziekenverzuim verlagen. Deze kortlopende cursus van zes lessen brengt een kort dagelijks programma ter ondersteuning van gezondheid en welzijn en ter verbetering van stressbestendigheid (je zult namelijk anders en beter met de druk van alle dag om zal gaan).

Interesse?

Heb je interesse in een kennismaking of proefles, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in onze tai chi school, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters