Center Self school voor tai chi & qigong

- Tai Chi cursus: ‘Yin Kwartiertje’ -

Cursus Tai Chi:  Yin Kwartier 

Ben je bereid om een kwartier per dag te geven voor jezelf?

Yin is de tijd en activiteit die je spendeert aan en met jezelf voor ont-spanning, rust en innerlijke aandacht. Dus stres verlagend en voor jezelf zorgen.

Yang is de tijd en activiteit die je spendeert in actie zoals je werk, je takenlijst, klussen e.d. Dit kan stres verhogend zijn. Yang is een in-spanning die gaat over ‘voor de rest van de wereld zorgen’ 

Yin tijd is vele malen effectiever dan yang tijd. Dit betekend dat de tijd en activiteit die je spendeert aan yin je lang in balans kan houden in je yang activiteiten. Vandaar dat een kwartier per dag voldoende is voor de rest van de dag, hoe je die ook in vult. 

In deze cursus rijken we je een simpele methode aan hoe je dit ‘Yin Kwartier’ in kunt vullen vanuit de Oosterse technieken van Qigong en Taiji Quan.

Idealiter doe je dit s’ochtends, maar dat is uiteindelijk natuurlijk jouw keuze. Het is mijn ervaring dat als je je dit eigen maakt en een onderdeel wordt van je dag patroon, dat je snel zult ervaren dat je leven in balans komt. Je bent ‘stress-bestendiger’ in je werk en andere zaken  die in je leven spelen.

Opbouw van de cursus in hoofdlijnen.

In 8 cursus-lessen van 1 uur leer je een simpele structuur aan die bestaat uit

1. Warming up

2. Set van qigong oefeningen

3. Kleine en simpele tai chi vorm

4. Meditatieve qigong (Zhan Zhuang basis stand) als afsluiting

Elk van deze onderdelen vinden hun kracht in hun simpelheid en herhaling en elk onderdeel neemt ongeveer 3/5 minuten in beslag van het Yin Kwartier.

Bij de cursus ontvang je een document met een beschrijving en een filmpje met een korte uitleg zodat je na de cursus altijd weer even kunt na-slaan over de details van het Yin Kwartiertje.

Praktische informatie over de cursus

  • Wanneer: (op donderdagochtenden van 09.00u – 10.00u
  • 2024: 5 sept. 12 sept, 19 sept, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt en 31 okt
  • Locatie: Voordijk 22, Sint Hubert – Zaal achter de praktijk (50mtr)
  • Aanmelden:
    Aanmelden kan bij Jack via Jack@CenterSelf.nl of bel 06 1296 1278.
 

Interesse?

Heb je interesse in een kennismaking of proefles voor de andere activiteiten, of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn in onze tai chi school, neem dan gerust contact met mij op. Bel meteen even: 06 1296 1278.

Hartelijke groet,
Jack Peters