CenterSelf

- Travel the Stones -

OOver de hele wereld tref je megalitische bouwwerken aan. Ook al is er maar gewoon een (grote) steen rechtop gezet, spreken we toch over een ‘bouwwerk’, immers, door mensenhanden gemaakt.

Het waarom en hoe van deze bouwwerken heeft ons al een hele tijd gefascineerd. Of het nu een standing stone, een steencirkel of een hunnebed is en soms gewoon een ‘grote kei’ ogenschijnlijk lukraak maar ergens geplaatst door iemand, er schuilt altijd een soort van mysterie en verhaal achter.


Door de tijd zijn Carin en ik al veel op pad geweest om dergelijke bijzondere plekken te bezoeken en te onderzoeken. Van o.a. Ierland, Cornwall, Wales, Duitsland en Frankrijk, als je er naar op zoek gaat zijn ze overal aanwezig. Ja, ook in Nederland.


Naast het zoeken, vinden en bezoeken van megalitische plekken hebben we ook een grote passie en liefde om in en met de natuur te zijn.

Een daktent op je auto wat keukenspullen in de achterbak en op pad naar mooie natuurlijke plekken zo simpel en basic kan het zijn, daar houden wij van.


Hoewel we het heerlijk vinden om dat met z’n tweeën te ondernemen, wat we ook zullen blijven doen, vinden we het ook leuk om al onze kennis over deze plekken te delen met anderen. Dus deel je onze passie voor ‘stenen en natuur’ en vindt je het leuk om met camper of rooftoptent op pad te gaan en avontuurlijk (binnen locale regels) vrij te kamperen in de natuur maar wil je niet alles uitzoeken welke plekken en hoe het vrij kamperen werkt, dan kan je met ons op pad; Travel The Stones


Hoe gaat dat in zijn werk.


– Op de website vindt je een aantal geplande reizen waar je voor aan kunt melden inclusief wat de kosten zijn.

– Deze kosten zijn alleen voor Centerself voor de organisatie, niet voor verblijf en eten of reiskosten.

– We spreken een rendezvous plaats af waar we elkaar ontmoeten voor de eerste overnachting vanwaar we gezamenlijk de meerdaagse reis verder ondernemen naar de geplande sites en kampeerplaatsen.

– Ontbijt en lunch doen en regelen we gezamenlijk, voor het diner/avondeten stellen we voor (uiteraard vrijblijvend) dat we gaan ‘uit eten’ in lokale pubs/eetgelegenheden. Ieder voor eigen rekening.


Reisdoelen:


– Cornwall

– Wales

– Ierland

– Bretagne

– Hunnebedden Drenthe

– Hunnebedden Duitsland

– Wéris – Belgie

– Jütland – Denemarken