Over de instrumenten

Klankinstrumenten

Alle instrumenten die ik gebruik zijn met zorg uitgekozen op hun klank die vrijwel altijd in 432Hz stemming is, of ik heb ze laten maken, simpelweg omdat ze niet te koop waren in 432Hz. 

Als ik instrumenten in samenspel combineer is het voor mij belangrijk dat ze hierbij in harmonie samenklinken. Disharmonie staat voor mij gelijk aan verminderde gezondheid, zowel fysiek als mentaal waar harmonische klanken dit weer in balans kan brengen.

Over de klanktafel

Elke sessie begint op een bijzondere klank massage-tafel. Je ligt op een grote klankkast en aan de onderkant van deze tafel bevinden zich 23 snaren die allemaal op de zelfde basis klank (frequentie) gestemd staan. Terwijl jij op de tafel ligt beroer ik deze snaren op diverse manieren om zo de resonantie en klank van de snaren direct over te brengen in je lichaam. Dit is een zeer fysieke ervaring die elke cel in je lichaam ‘aanraakt’ en ook een diep gevoel van rust en ontspanning geeft. Een bijzondere, fijne en intense beleving.

Over de klankschalen

De klankschalen waar ik mee werk, heb ik met zorg uitgezocht op 432Hz afstemming, een juiste balans in basisklank en harmonische boventonen en een juiste balans in de lage, midden en hoge tonen. Waar ik meerdere klankschalen bespeel, is hun samenspel gebaseerd op hun geometrische harmonie.

Naast het werken met klankschalen die allemaal voldoen aan hoge kwaliteitseisen voor resonantie-werk, zal ik soms ook werken met oude bezielde klankschalen. Deze bijzondere klankschalen zijn honderden jaren oud en is door meerdere generaties Tibetaanse monniken voor heling gebruikt.  

Over de gongs

Er worden diverse gongs gebruikt: o.a. Aziatische gongs, wind gong en eigen gesmede gongs. Deze gongs zijn op elkaar afgestemd en werken samen als een drie-eenheid om harmonie en balans te brengen. Net als de klankschalen zijn ook de gongs zorgvuldig uitgekozen of gemaakt op hun basisklanken en harmonieën. Deze hoge kwaliteit is passend bij het resonantie-werk zoals ik dat doe, waar de gongs op een zuivere manier als het ware jouw energieveld kunnen spiegelen.

Diverse andere instrumenten

Naast bovengenoemde instrumenten zijn er nog een scala van andere instrumenten aanwezig die verfijning en andere bereiken van frequenties aan kunnen raken. Denk hierbij aan klankbuizen, tingsha’s, trom, indiaanse fluit, Koshi … en nog meer. 

Daar waar heel gerichte blokkades zitten zijn er ook diverse stemvorken om op een meer therapeutische basis met frequentie deze los te werken. Dit zijn de zgn. Ressonantie verdieping sessies waarover je op deze pagina meer kan lezen.

Hier volgt informatie naar andere pagina’s over sessies, workshops, nieuwsbrief, etc.